Gouda Maakt Toekomst

Een gloednieuw festival vol toekomstmakers die voorop lopen naar een duurzame toekomst. Voor Gouda Maakt Toekomst ontwikkelde ik een nieuwe visuele identiteit en het campagnemateriaal voor dit groene festival.

Stevig, uitgesproken & met een knipoog

De identiteit bestaat uit een stevig lettertype, een uitgesproken kleurenpalet (uiteraard met groen, maar ook minder voorspelbare kleuren) en een reeks aan iconen en patronen. Het beeldmerk van het festival is een paar ogen die gericht is op de toekomst. De tone of voice van alle communicatie is positief en met een knipoog, want duurzaam leven hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Aldus de organisatie.

Do it yourself & papier met bermgras

De identiteit is ook makkelijk toepasbaar om zelf mee aan de slag te gaan. Met sjablonen zijn er routebordjes gemaakt van afvalhout, programmadisplays van afgedankte pallets en vlaggen van oude kaasdoeken. Zo blijft de voetafdruk zo laag mogelijk. Verder is het promotiemateriaal is gedrukt op Veezel: een milieuvriendelijk papiersoort gemaakt van Nederlands bermgras dat normaal gesproken wordt verbrand.

Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Social Media
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Poster
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Flyer voorkant
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Banner
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Toekomstmakers
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Flyer achterkant
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Social Media
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Vlag
Festival Gouda Maakt Toekomst 2022 Timetable