#stookmee

Energiemaatschappij Greenchoice heeft een duurzame en groene missie: meer groene energie uit Nederland en minder CO2-uitstoot. Om de CO2-uitstoot te beperken heeft Europa het emissiehandelssyteem ingevoerd. Een goed idee, maar het wordt helaas slecht uitgevoerd. Er zijn zoveel emissierechten in omloop, dat er een overschot is ontstaan. Extra uitstoot bijkopen kost voor bedrijven bijna niks.

Stook mee in de CO2-handel

Greenchoice wil daar verandering in brengen en lanceert de campagne ‘Stook mee in de CO2-handel’. Door een emissierecht te kopen, haal je zelf 1 ton CO2 van de markt, waardoor er minder emissierechten op de markt zijn voor de vervuilende bedrijven. Maar hoeveel is 1 ton CO2 uitstoot eigenlijk?

Groene info

In opdracht van Greenchoice zijn 6 visuals (infographics) ontwikkeld voor social media. De visuals geven de groene volgers van Greenchoice inzicht in de uitstoot, reductie en compensatie van 1 ton CO2. Deze sociale campagne is een onderdeel van de overkoepelende campagne ‘Stook mee in de CO2-handel’. Bekijk hier de video. Hopelijk wordt de politiek nu ook wakker!