De gezonde huiskamer

Een week lang stond de Healthy Living Room op de Grote Markt in Groningen. Met de teaser ‘Doe de check, krijg een snack!’ werden mensen uitgenodigd om deze gezonde huiskamer binnen te stappen voor een gratis leefstijlcheck. In 7 dagen lieten maar liefst 350 mensen o.a. hun bloeddruk, stressniveau en knijpkracht testen. Want … meten is weten! Zij gingen naar huis met een uitgebreid rapport, gezonde adviezen en natuurlijk die supergezonde snack!

Nederland & Portugal

De Healthy Living Room is onderdeel van het Europese project HeaLIQs 4 Cities: een initiatief vanuit de hoofdpartners HANNN (Groningen, Nederland) en Ageing Coimbra (Coimbra, Portugal). Het doel is om inwoners op een laagdrempelige manier te informeren over een gezonde leefstijl, door burgers direct te koppelen aan de medische/wetenschappelijke wereld. Eerder stond de Healthy Living Room in de Portugese plaats Coimbra.

Tweeledige visuele identiteit

Voor de Healthy Living Room én HeaLIQs 4 Cities ontwikkelde ik een tweeledige visuele identiteit in opvallende kleuren. De in elkaar gevlochten beeldmerken zijn gebaseerd op een zogenaamde ‘dubbele helix’ uit de wetenschap en staat tevens symbool voor de samenwerking tussen deze twee Europese landen. Voor het evenement op de Grote Markt ontwikkelde ik het campagnemateriaal en de aankleding van de huiskamer.