Helden in art. 1

Gayprideboot produceert boten voor de Canal Parade in Amsterdam: van de vormgeving tot aan de catering en DJ’s aan boord. In opdracht van Gayprideboot ontwikkelde ik het concept & design van deze boot.

Onze grondwet

In het regeerakkoord van 2017-2021 is opgenomen dat artikel 1 van onze Grondwet wordt aangevuld met ‘seksuele gerichtheid’. Dit betekent dat discriminatie op grond van seksuele gerichtheid verboden wordt bij de wet; een belangrijk moment voor LHBTI+’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queers, aseksuelen en panseksuelen). Het wetsvoorstel ligt bij de Tweede Kamer.

Helden in artikel 1

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties varen mee met de Canal Parade en willen aandacht schenken aan dit wetsvoorstel. De rechtsstaat is er tenslotte voor iedereen, ook voor LHBTI+’s. Na overleg met de ministeries is het concept ‘Helden in artikel 1′ ontwikkeld.

Justice!

De belangrijkste eyecatcher op de boot is de opblaasbare Vrouwe Justitia. Zij symboliseert de rechtsstaat. Met haar blinddoek en jurk met regenboogkleuren benadrukt ze het belang van diversiteit. Op de voorzijde van de boot wappert een vaandel met het aangepaste artikel 1 van de Grondwet. De witte boot viel absoluut op in kleurrijk Amsterdam. Op naar meer tolerantie!

Illustratie concept: Avec Pleijsier. Fotografie boot: Ministerie BZK/Valerie Kuypers en Flickfeeder.