Nederland samen groener maken

Energiemaatschappij Greenchoice heeft een duurzame en groene missie: Nederland samen groener maken. In dit allereerste duurzaamheidsverslag laat Greenchoice zien welke impact het in 2018 maakte op de omgeving en welke bijdrage het levert aan het vergroenen van Nederland.

Niks doen is geen optie

Het verslag laat zien hoe Greenchoice optreedt als verbinder en versneller van de energietransitie. Dit gebeurt aan de hand van: de belangrijkste mijlpalen in 2018, bosprojecten in Indonesië, Peru, Oeganda en Zimbabwe, slimme diensten en producten (app en BOKS), lokale energieprojecten en samenwerkingen met partners als MUD Jeans en Landal Greenparks. “Niks doen is geen optie”, aldus Greenchoice.

Illustratieve data

Het eindresultaat is een interactief, digitaal jaarverslag met een levendige opmaak. Aan de rechterkant staat een sidebar voor snelle navigatie. Het verslag bestaat uit de korte en krachtige teksten afgewisseld met fotografie en illustraties. En uiteraard data. Geen saaie tabellen, maar visuele infographics. Van het aantal verkochte ‘Windvangers’ aan het Hartelkanaal tot aan het aantal beschermde hectare bos in Afrika.

Bekijk het duurzaamheidsverslag.

In samenwerking met: Martin de Beer (Coördinator Merk & Communicatie, Greenchoice), Anne de Vlaam (Tekstschrijver, &anne) en Jens Grondheid (Sustainability Consultant, Sustainalize).