Duet Choreography Competition

Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) is een choreografiewedstrijd speciaal voor duetten, geïnitieerd door dansers Maya Roest en Mischa van Leeuwen van Scapino Ballet.

Allergrootste dansprijs

Uit eigen ervaring weten de initiatiefnemers hoe moeilijk het is om als choreograaf aan de bak te komen. Doorgaans moet je de gebruikelijke ladder beklimmen om later in je carrière een grote dansproductie te mogen ontwikkelen. RIDCC breekt met deze gewoontes binnen de danswereld. De winnaar gaat namelijk naar huis met de allergrootste dansprijs ter wereld: de XL Production Award t.w.v. € 100.000,-.

Champagne & joggingbroeken

Tijdens het feestelijke event in Theater Rotterdam Schouwburg ligt de rode loper uit en wordt er champagne geschonken voor de bezoekers, terwijl de dansers en choreografen in joggingbroek rondlopen. Deze unieke samenkomst vormt de basis van de visuele identiteit en campagne van 2019.

Kleuren in duet

Het belangrijkste element is het kleurenverloop, waarbij twee contrasterende kleuren in het midden samenkomen. Dit herkenbare element wordt gebruikt in álle communicatiemiddelen: van de website tot aan de ingepakte pilaren bij de entree van Theater Rotterdam Schouwburg. De kleuren en het campagnebeeld wisselen elk jaar.

In samenwerking met: Dieke van der Spek (Press & Marketing, Ludieke) en Annick Beukers (Executive Producer, beuk!). Het campagnebeeld is gefotografeerd door: Mark David.
Award foto’s: Bob Bruyn