ROTZOOI

Fermentatie is een eeuwenoude ambacht waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om voedingsmiddelen te maken en langer te bewaren. ROTZOOI trapte af in 2016 en was daarmee het eerste fermentatiefestival op Nederlandse bodem. Het festival is geïnitieerd door Christian Weij en Meneer Wateetons, de auteurs van de boeken ‘Verrot Lekker’ en ‘Over Rot’. Dit jaar vond het festival plaats bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam.

Spijker je kennis bij!

Wat is er te doen tijdens ROTZOOI? Uiteraard kun je er lekker gefermenteerd eten en drinken, zoals verrot lekkere hotdogs met misocrème met een glaasje bruisende kombucha! Of spijker je kennis bij tijdens een lezing of één van achttien workshops en leer zelf zuurkool, worst, cider of hot sauce maken. Heb je twijfels of je de kwaliteit van je fermentatiecreatie? Ga dan naar de zuurkooldokter. Kortom: genoeg te doen!

Hippe kleuren & smakelijke illustraties

Voor de bezoekers van ROTZOOI is een festival guide ontwikkelt in handig broekzakformaat. Een eigentijds ontwerp met hippe kleuren (want fermenteren is hot!), handgeschreven letters en bomvol smakelijke illustraties. Inclusief een handige plattegrond en strakke timetable, want je wilt natuurlijk niks missen. De festival guide is gedrukt op een ambachtelijk papiersoort, wat goed aansluit bij de eeuwenoude techniek van het fermenteren.

Illustratie voorkant: Tijs Koelemeijer. Festival organisatie: Mirjam Veenman – Keukengeheim.

Bekijk op Flickr de foto’s van ROTZOOI 2016 en ROTZOOI 2017. Fotografie: Marleen van den End.