Stralend van binnen & buiten

Stralend van binnen & buiten! Hoe doe je dat? Tijdens de Healthy Ageing Week in Groningen ervaren kinderen, volwassenen, opa’s en oma’s hoe je gezond oud kunt worden. Wat dacht je van een gratis leefstijlcheck of groente oogsten én kokkerellen op de boerderij?

7 organisaties, 1 missie

Diverse organisaties in Groningen, waaronder het UMCG, de Gemeente Groningen en HANNN, hebben de handen ineengeslagen. Want wat blijkt, de levensverwachting in Noord-Nederland is lager dan het nationaal gemiddelde. Vanuit de gezamenlijke missie om Groningers gezond oud te laten worden is de Healthy Ageing Week ontstaan. Tien dagen lang staan er gezonde en leerzame activiteiten op het programma.

Voor jong & oud

In opdracht van de Healthy Ageing Week is een visuele identiteit ontwikkeld waarbij alle thema’s – zorg, innovatie, wetenschap, voeding, educatie, beweging, onderzoek en toekomst – zichtbaar worden door middel van herkenbare iconen; een beeldtaal die begrepen wordt door jong en oud. De illustraties zijn gecombineerd met levendige kleuren en laagdrempelige en positieve teksten.

Foto’s: Kees van de Veen